Behandel twijfel? Heb jij er wel eens last van?

Bij Worm&Co ontvang je een passend advies naar aanleiding van het mestonderzoek. Dit advies wordt gegeven op basis van de uitslagen, het dossier, de vragenlijst, leeftijd en leefomgeving. Wij maken soms mee dat een paardeneigenaar niet wil behandelen ondanks dat het advies is wel te behandelen. De reden hiervoor zijn uiteenlopend waaronder angst voor resistentie of omdat er wordt gedacht dat het wel meevalt.

Helaas hebben we afgelopen jaar een paar gevallen gehad dat paardeneigenaren het advies niet hebben opgevolgd en het paard worm gerelateerde klachten heeft gekregen en uiteindelijk alsnog behandeld moest worden.

Mocht je niet willen behandelen dan is het belangrijk dat de keus past bij de situatie. Er zijn zeker gevallen waar het mogelijk is een behandeling niet toe te passen bij een lage ei-telling maar dan is het advies na 3/4 weken nogmaals een mestmonster in te sturen om te kijken of je paard het zelf op heeft kunnen lossen of dat de infectiedruk oploopt.

Uiteraard wordt het advies niet zomaar gegeven. Mocht je twijfelen neem dan gerust contact met ons op om te overleggen. Uiteindelijk geven wij alleen een advies en is iedereen vrij hier een andere keus in te maken.

Onze partners

Categorie winnaar Horses Product van het Jaar
Categorie winnaar Horses Product van het Jaar
Preferred supplier HorseFitShop
Preferred supplier HorseFitShop
Exclusief partner FNRS
Exclusief partner FNRS
Worm&Co

Worm&Co maakt mestonderzoek écht makkelijk!